Sitoutumaton pienlevy-yhtiö Tahto Levyt aloittaa toimintansa Jyväskylässä julkaisemalla Sylvia Blah -yhtyeen esikoislevyn 17.11. Tahto Levyt valitsee julkaistavaksi valtavirrasta poikkeavaa musiikkia artisteilta, jotka panostavat suomenkieliseen tekstiin.

Jyväskyläläinen Sylvia Blah on keikkaillut vuodesta 2015 aggressiivis-melankolisella proge-iskelmä- punkillaan, jossa tyylit ja kokoonpanot heittävät sujuvasti raskaammasta rokista kahden hengen itseironiseen teknoiluun. Teatteritaustaisen biisintekijä-laulaja Mirka Seppäsen luottoparina vaikuttaa basisti-koneistaja Pekka Toppi, joka vastaa myös uuden levy-yhtiön toiminnasta. Muita Tahto Levyjen kiinnityksiä ovat tuore postpunk-kokoonpano Liina Harja (JKL), legendaarinen HC-punkbändi Osasto 11 (JKL-KUOPIO) sekä musiikillisesta improvisaatiosta ammentava Improck (JOENSUU).

Sylvia Blah -levy “Sä et kuole tänäänkään” heittää 12 biisillään tunnelmia rajuun tahtiin synkältä laidalta toiselle. Parin vuoden takaisesta demo-ep:stä on edetty soundillisesti monimuotoisempaan suuntaan. Äänittäjä-miksaajana toimi tamperelaisesta Risto-yhtyeestään tunnettu Risto Ylihärsilä, joka soittaa levyllä myös rummut, perkussiot ja synamaalailut. Sankarikitaroinnista vastaa Henri Hiltunen.

Tahto Levyjen perustamisjuhlaa vietetään Sylvia Blah -levynjulkaisukeikalla Bar Katseessa (JKL) perjantaina 17.11. klo 21. Mukana illassa myös Liina Harja. Tapahtuma on maksuton.

Jaa
Tagattu